Boek F1 Helmets

Formula 1 Helmet
The glorious years of F1 helmets
by Bruno Bayol

Zoals jullie weten zijn we bij Autopassion redelijk gepassioneerd van helmen uit de zeventiger, tachtiger en negentiger jaren. Helmen die toen nog niet zo ingewikkeld waren van design dat coureurs serieus makkelijk te herkennen waren en er ook geen FIA nodig was om een helmdesign te verbieden. In onze winkel is er permanent een tentoonstelling te zien van meer dan 70 helmen uit een rijke geschiedenis van de Autosport.

We hadden hem al eerder aangekondigd, volgend jaar verschijnt er een uniek boek over de geschiedenis van de helm in de Formule 1 en de verhalen en anekdotes daarover van de coureurs. Het moet het meesterwerk gaan worden van auteur Bruno Bayol die naast zich een team heeft weten te vormen die allemaal ook helemaal gefascineerd zijn van de autosport.

Het boek komt wereldwijd uit in een oplage van slechts 1000 stuks, meet straks 30×24 cm en is straks 256 pagina‚Äôs dik. Taal is in Frans en Engels. Verschijningsdatum Juli 2020.

Het project behoeft echter wel enige foundation, oftewel het moet haalbaar zijn met de centjes. Als er in de voorverkoop die inmiddels is gestart niet meer dan 500 verkocht worden gaat het project niet door. Daar is de uitgever ook duidelijk in dan moet er teveel geld bij en gaan ze het niet drukken.

De passie voor oude autosport helmen gaat hier bij Autopassion best wel ver dat weten jullie. Samen met de uitgever hebben we een hele speciale uitgave kunnen reserveren. 150 boeken (van de 1000) worden dadelijk gemaakt met een speciale omslag en binnenin kan je als je hem nu reserveert op een speciale FIA sticker kleuringssticker je naam gedrukt krijgen. Zo reserveer je een uniek exemplaar.

Prijs voor deze gelimiteerde Autopassion editie (150stuks) – 99 euro bij voorinschrijving met naamsvermelding. Later in de winkel kost het boek 119 euro.

Wil je er een reserveren stuur mail naar info@autopassion.nl